Jeroen Rietvelt MSc.

Na het afronden van de ALO in Den Haag en de studie bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam is Jeroen Rietvelt onderwijs en sport gaan combineren in zijn werkzaamheden. Waar dit begon met breedtesport en nationaal niveau is hij inmiddels al 13 jaar werkzaam als inspanningsfysioloog in de topsport. En sinds 2012 gecombineerd werkzaam als Strength & Conditioning Coach en performance specialist (CSCS, ASCAL2, EXOS). In eerste instantie bij NOC*NSF voor TeamNL en vervolgens voor de Japanse Nationale Schaatsbond. Met beide teams beleefde hij sportieve successen op de Olympische zomerspelen in Rio de Janeiro 2016 (TeamNL), de Asian Games van 2017 (Team Japan), Olympische winterspelen in PyeongChang 2018 (Team Japan), Olympische zomerspelen in Tokyo 2021 (TeamNL) en recent tijdens de Olympische winterspelen in Beijing 2022 (Team Japan).

Hij werkte onder andere samen met pro-tour wielrenners als Jan-Willem van het Schip, Jesper Asselman en Ellen van Dijk en baanwielrenners Teun Mulder (Rio 2016) en Kirsten Wild (Tokyo 2021). Met (internationale) schaatsers als Ted-Jan Bloemen, Bob de Jong, Carlijn Achtereekte, Irene Schouten, Tatsuya Shinhama, Nana Takagi, Yuma Murakami, Wataru Morishige en op Paralympisch vlak de meervoudig Olympisch en wereldkampioenen Kelly van Zon (tafeltennis), Alyda Norbruis (baan- en weg wielrennen) en Tristan Bangma (baanwielrennen).

Op performance vlak werkt Jeroen sinds de Olympische Spelen van Beijing 2022 als performance specialist voor Team Miho Takagi (langebaan schaatsen).

Binnen het onderwijs geeft Jeroen les op de masteropleiding sportfysiotherapie van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast verzorgt hij clinics, lezingen en presentaties voor trainers, coaches en fysiotherapeuten. En ontwikkelt onderwijs en opleidingen voor o.a. de Fysioschool en SmartEducation in België.

Jeroen wordt gekenmerkt door zijn energieke, gedreven, enthousiaste en betrokken houding. Waarbij hij met een open en kritische analytische blik de wereld in kijkt om jou te helpen het maximale uit jezelf te halen. Of dit nu op het vlak van topsport, recreatieve sport of onderwijs is maakt geen verschil.

Wil je een clinic, presentatieincompany training of trainingsadvies, neem dan gerust contact op.

Biografie
Contact opnemen

Prestaties