Jeroen Rietvelt MSc.

Na het afronden van de ALO in Den Haag en de studie bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam is Jeroen Rietvelt onderwijs en sport gaan combineren in zijn werkzaamheden. Waar dit begon met breedtesport en nationaal niveau is hij inmiddels al 11 jaar werkzaam als inspanningsfysioloog in de topsport. En sinds 2012 gecombineerd werkzaam als Strength & Conditioning Coach (CSCS* level). In eerste instantie bij NOC*NSF voor TeamNL en vervolgens voor de Japanse Nationale Schaatsbond. Met beide teams beleefde hij sportieve successen op de Olympische spelen van Rio in 2016 (TeamNL) en PyeongChang in 2018 (Team Japan) en de Asian Games van 2017 (Team Japan).

Hij werkte onder andere samen met pro-tour wielrenners als Jan-Willem van het Schip, Jesper Asselman en Ellen van Dijk en baanwielrenner Teun Mulder. Met schaatsers uit commerciële merkenteams als Ted-Jan Bloemen, Bob de Jong, Carlijn Achtereekte en Irene Schouten en op Paralympisch vlak de meervoudig Olympisch en wereldkampioenen Kelly van Zon (tafeltennis), Alyda Norbruis (baan- en weg wielrennen) en Tristan Bangma (baanwielrennen).

Op performance vlak werkt Jeroen momenteel als coach voor de Japanse Nationale Schaatsbond (langebaan) en begeleidt hij meervoudig wereldkampioen baanwielrennen Kirsten Wild in haar traject richting de Olympische spelen van 2020 in Tokyo.

Binnen het onderwijs geeft Jeroen les op de masteropleiding sportfysiotherapie van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast verzorgt hij clinics, lezingen en presentaties voor trainers, coaches en fysiotherapeuten. En ontwikkelt onderwijs en trainersopleidingen voor o.a. de Internationale Schaatsbond ISU.

Jeroen wordt gekenmerkt door zijn energieke, gedreven, enthousiaste en betrokken houding. Waarbij hij met een open en kritische analytische blik de wereld in kijkt om jou te helpen het maximale uit jezelf te halen. Of dit nu op het vlak van topsport, recreatieve sport of onderwijs is maakt geen verschil.

Wil je een clinic, presentatie of training van Jeroen, neem dan gerust contact op.

Biografie
Contact opnemen

Prestaties